Ruim één op de zeven medewerkers heeft burn-out klachten. Bij millenials is dat één op de vijf! Ongeveer 25% van het aantal verzuimdagen heeft te maken met psychische klachten, oververmoeidheid of burn-out. Is iemand door een burn-out uitgevallen, dan duurt het gemiddeld 6-12 maanden tot hij/zij kan reintegreren. De kosten van uitval door burn-out zijn dan ook hoog. Gemiddeld € 60.000,-

Ambitie
Dat is allemaal veel te veel. Onze ambitie is om de hoeveelheid medewerkers met burn-out klachten substantieel te verminderen. Het liefst preventief aan de voorkant. We werken daarbij op sector, organisatie en team niveau.

Wat we doen?
Op Sectorniveau maken en implementeren we arbocatalogi over werkdruk en ongewenst gedrag.

Op Organisatieniveau leiden we uw HR of arboprofessional op in een aanpak die werkt! Wij geven daartoe twee keer per jaar in Utrecht de ééndaagse training voorkom een burnout  samenwerking met Rendement. Kosten: € 655,-

Tevens organiseren we regelmatig een masterclass stress voor iedereen die zich professioneel bezig houdt met de aanpak van stress.

Op teamniveau begeleiden we teams in de omslag van werkdruk naar werkplezier, zodat het risico op burn-out substantieel lager wordt. Tevens gaan hierna medewerkers met meer plezier naar hun werk en halen ze makkelijker hun resultaten. Minder stress en meer productiviteit gaan zo hand in hand.