Ergo balans voor een gezonde organisatievoor een gezonde organisatie  

 

 Home

Dit zijn we

Dit doen we

Al gedaan

Publicaties

Contact

home / ditdoenwe / van werkdruk naar werkplezier

Van werkdruk naar werkplezier

Gezonde organisaties hebben veel werk. De uitdaging is om dat werk ook voor medewerkers gezond te houden. Werkdruk ongezond hoog? Weet dan dat de weg naar minder werkdruk ook via meer werkplezier loopt. Want wat je aandacht geeft groeit. Wij ondersteunen organisaties, teams, leidinggevenden en medewerkers. Als er signalen van te hoge werkdruk zijn, of als de organisatie te hoge werkdruk wil voorkomen.

Onze team aanpak
Onze ervaring is dat een effectieve aanpak begint in een team. In een sessie van een dagdeel krijgen de medewerkers in het team eerst zicht op hun eigen energievreters en energiegevers. Daarna gaan ze aan de hand van 5 strategien bedenken wat ze zelf kunnen doen om de omlag van werkdruk naar werkplezier te maken.

  1. Energievreters die te beinvloeden zijn aan te pakken,
  2. Energievreters die niet te beinvloeden zijn te aanvaarden,
  3. Energiegevers te vergroten
  4. Energiegevers toe te voegen
  5. Batterij op te laden.

Ten slotte bedenkt het team wat onderwerpen zijn die op teamnivea liggen om de omslag te maken.

In een volgende sessie gaan (een paar) medewerkers van het team die onderwerpen van het team uitwerken. Uiteindelijk zijn medewerkers en het team concreet bezig met de omslag van werkdruk naar werkplezier.

Nieuwsgierig? Maak een vrijblijvende afspraak voor een intakegesprek waarin we samen nagaan of dit wat voor u team is.

Resultaten
In onze werkdrukprojecten bereikten we dalingen van verzuim, hogere productiviteit, minder gemaakte fouten, betere samenwerking en meer tevreden klanten.

 

 

 

 

Ervaringen klanten

"Sinds het project met ergo-balans is het klagen duidelijk afgenomen. M'n mensen zoeken duidelijk meer samen naar oplossingen, voordat ze een probleem bij mij droppen. En de slimmigheidjes die we tijdens het project hebben bedacht, passen we nog steeds toe!"


"We begonnen met een teamsessie. Samen met Ergo-balans hebben we in 3 uur duidelijk gekregen wat iedereen zelff kan doen en waar de teamschoen bij ons wringt. We dachten het op te kunnen lossen door het beleid en procedures aan te scherpen. Maar dat spoor zou ons alleen verder in het klaagmoeras hebben getrokken. De kern van de ervaren werkdruk ligt in de manier waarop we samenwerken en verwachtingen hebben. En er was te weinig aandacht voor wat er goed gaat. Als vervolgstap hebben we workshops met medewerkers georganiseerd waarin we het containerbegrip samenwerken concreet hebben gemaakt en dat omgezet hebben in verbeteracties. We hebben gemerkt dat de werkdruk op een paar punten met grote sprongen gedaald is. En dat we samen ook veel meer plezier kunnen hebben met elkaar, waardoor de werkdruk die overblijft veel beter hanteerbaar is."