Ergo balans voor een gezonde organisatievoor een gezonde organisatie  

 

 Home

Dit zijn we

Dit doen we

Al gedaan

Publicaties

Contact

home / ditdoenwe / van werkdruk naar werkplezier

Participatieve aanpak

Bij een participatieve aanpak doen de belangrijkste stakeholders van het begon af aan mee bij een verbeteraanpak. Hierdoor is de kans dat beoogde verbeteringen ook echt doorgevoerd worden veel groter.

Onze aanpak
In onze aanpak staat partcipatie van medewerkes en andere stakeholders altijd centraal. Wij geloven in de kracht van draagvlak en betrokkenheid als het om veranderen gaat. Medewerkers willen wel veranderen, ze willen alleen niet veranderd worden. Door ze mee te laten denken en doen wordt een verandering hun eigen verandering. Wij, als adviseurs zijn slechts passanten die het als onze taak zie om een gewenste verandering duurzaam tot stand te laten komen.

Zo werken we vaak in onze projecten. Wat we dan precies doen is altijd maatwerk. Nieuwsgierig? Maak een vrijblijvende afspraak voor een intakegesprek waarin we samen nagaan wat in uw organisatie zou passen.

Training participatieve aanpak
Wij ontwikkelen momenteel in opdracht van EMGO een training participatieve aanpak voor arbo-professionals. Begin 2016 is het de bedoeling dat deze training gevolgd kan worden.

Voortgezet werkpkezier
Wij ontwikkelden voortgezet werkplezier. Een participatieve aanpak voor het voortegzet onderwijs om samen met elkaar ongezonde werkdruk aan te pakken en tot meer werkpklezier te komen.

 

 

 

Een voorbeeld
"De aanpak van ongezonde werkdruk was tot nu toe een speeltje van het management, waar wij als medewerkers geen invloed op hadden. Met Huub en Aukje begonnen we met een verfrissende bijeenkomst. We mochte aangeven wat onze energievreters en energiegevers waren en vervolges wat wij dachten dat de belangrijkste oorzaken waren. Door echt naar elkaar te luisteren ontstond en gezamelijk beeld van de belangrijkste oorzaken en wat we daar aan kondern doen.

De kern van de ervaren werkdruk lag in de manier waarop we samenwerken en verwachtingen van elkaar e van het management hadden. En er was te weinig aandacht voor wat er goed gaat. Samen metg onze leidinggevenden hebben we bedacht hoe dat beter kan. We hebben daarna gemerkt dat de werkdruk op een paar punten met grote sprongen gedaald is. En dat we ook veel meer plezier kunnen hebben met elkaar, waardoor de werkdruk die overblijft veel beter hanteerbaar is."